Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart is ontzettend persoonlijk, daarom kan je er eigenlijk geen vaste prijs aan hangen. Of we het nou hebben over de bloemen, over de catering na de uitvaart of bijvoorbeeld over de wijze van vervoer, er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk.
Ik zal dan ook altijd in een wensengesprek of in het eerste gesprek na overlijden de mogelijkheden, en de daarbij horende prijzen, voorleggen.

Het hangt dus van ontzettend veel zaken af wat de uitvaart uiteindelijk zal gaan kosten.
Wat bij mij wel een vast tarief is, is mijn aannametarief. Een aannametarief? Met het aannametarief, of ook wel basistarief, worden de werkzaamheden van de uitvaartverzorger bedoeld.
Deze werkzaamheden zijn o.a. onderdeel van mijn begeleiding:

– Een vast aanspreekpunt voor de naasten in de momenten voor, tijdens en na het afscheid;
– Het regelen van alle benodigde documenten en vergunningen voor de begrafenis of crematie;
– Het verzorgen van de administratieve afhandeling, zoals het melden van het overlijden bij de burgerlijke stand;
– Het organiseren van de uitvaart: invulling geven aan de afscheidsdienst, zorgdragen voor de juiste muziekstukken, samen met de naasten een passend draaiboek maken, contact houden met de locatie waar het afscheid plaats vindt;
– Het regelen van de opbaring van de overledene: de nabestaanden ondersteunen in hun keuzes voor o.a. de locatie van de opbaring, de keuze van de uitvaartkist. Daarnaast zal ik zelf ook, in overleg met de nabestaanden, de controles in de dagen na het overlijden doen;
– Begeleiding op de dag van de uitvaart;
– Nazorg na de uitvaart: o.a. ondersteuning bij het afhandelen van de uitvaartverzekering.

Wilt u meer informatie over de kosten van een uitvaart of wilt u graag uw wensen bespreken? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik kom graag bij u langs om één en ander toe te lichten of voor u op een rijtje te zetten.